Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 27 December 2013

Jogoya

Memula skali Shaya mau kasi friendly reminder ya
Jgn pulak nanti ada si anon yang komen psl mkn kat tpt ni berdosa
Sebab restaurant ni mmg tak ada halal cert
Coz dia served liquor tapi tarak oink oink ya

Alkisahnya
Kay yang ajak Shaya mkn kat sini
Shaya pada memulanya mcm nak tak nak jugak
Sbb Shaya ingat semua Japanese Food je
Shaya lau Japanese Food ni ok ok je 

Kay berjaya convinced Shaya
Dengan cara memberi tahu betapa terujanya
Sahabatnya yang datang dari Syira
Melihat kepelbagaian makanan yang ada

Shaya fikir
If org bangsa Arab pun suka
Why not Shaya pun try

Utk masuk kita kena beratur sebelum dia bukak
Lau idak fullhouse lorr


Bila dah masuk dalam
Shaya jd mcm kagum jap
Banyaknya makanan
Mcm-mcm ada



Masa nak amik makanan
Kay pesan awal-awal
Sila baca nama makanan yang kita nak amik
Contohnya mcm sup
Ada sup yang dorang buat dorang campur dengan XO
So mana-mana yang tak halal kita tolak tepi

Shaya n Kay masa tu
Duk pakat pulun air kelapa dia
Confirm sah halal
Sampai berbiji-biji kami amik

Buat pengemar sushi
Sini mmg heaven la

Buat pengemar makan ala-ala exotic
macam sotong kurita, siput
Kat sini pun ada
Tapi Shaya tak makan


Buat yang nak tau apa menu lg yang ada
Cer jenggah website Jogoya tu

Shaya dan Kay
Duduk makan kat situ dekat 3 jam jgk la
Alhamdulillah konyang

4 comments:

eB said...

sedap ker?
eB benda2 mentah nih... ulan jerk yg mkn... he3

Cho Zila said...

3 jam berbaloi2ler makannyerkan... boleh ulang dan ulang lagi...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

layan makanan jepun ni best jugak.. tp tulah.. kena hati2 sbb ada certain dishes dorang ada campur mirin.. kalau ala carte.. kita boleh request jgn letak mirin.. tp wallahualam dorang kat dapur ikut ckp kita ke tidak.. hehehehe...

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..reminder buat si ANON tu mmg bagus!