Monday, 1 November 2010

Wahai Para Pegawai

Awak
Tadi kan
Shaya dah nyaris2 nak submit borang ni
Tapi bila pikir kan nnti ia sure akan berpanjangan
Dan Shaya sure kena banned punya
Dan Shilap2 masuk dlm Itu newspaper SINAR
Terpemes la Shaya shekejap nnti
Hehehehehehehe

Makanya
Shaya batalkan la niat
Tapi kan
Apa yg berlaku mmg mikin Shaya sgt kicewa la
Buat kengkawan lain yg keje ngan pihak pentadbir
Dan berjawatan
Shila la pikir balik
Apa fungsi dan job scope kalian
Dan juga
Jangan la asyik pikir anda tu "seseorang"
Boleh Shesuka hati jer
Layan public ikut shuka
Mungkin pada dia kami yg keje as runner ni nmpak mcm apa jer
Duk menebalkan muka
Dtg wat folo up hari2
Adakala bila call kata xde kat opis
Padahal kita ni ada terpacak kat opis dia
Dan baru je nampak kelibat dia
Janganla shuka pikir awak tu je pandai
Kerana kami pun bukan tak bijak

Shelalunya kami yg keje as runner ni
Malas nak mikin kecoh
Kami layankan aje kerenah tuan2 dan puan pegawai shekalian
Shebab pada Shaya
Tak guna nak tnjuk pandai bagai
Walaupun kami tau perkara2 tu lebih dari tuan2 dan puan
Shebab kami dah ada pengalaman
Keje dlm bidang mcm ni
Prinsip kami tak mahu carik lawan
Kena mau carik kawan
Baru keje senang maaaa...
Hati pun hepi

Ni la dia borang yg nyaris2 Shaya nak submit
Time Shaya amik borang ni
Shaya shenyum2 ala2 eksen gitu
Mihahahahaha
Kakak yg kat kaunter tu
Agak cuak jugak la...



Jangan plak ada pihak lain yg nak cilok borang ni yer...ni just cara melepaskan rasa kicewa saja


4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alah kak wa,kalo melampau sgt submit jek....huhuhuhu....

cikbedahlaser said...

nape tak submit je kak...
sy rasa byk je org hntr borang tu..
u hv the right to write..eheheheh

ehh ehhh klu submit..dorg amik kisah ke??
hntr kt pegawai lggggg atas...sonang

ieda said...

erghh dasat kan dik .. akak kalau gi gomen nie memang tensi .. x kiralah bhg apa .. selalu mengecewakan hati .. last2 rasa nak komen .. kalau dpt borang mcm nie ok lah lagikan ... mana yg x der borang tuu .. aci tak kalau kita terus cakap kat pegawai tuu cara uols bekerja ..

akak pernah buat mcm tuu sbnarnya .. sbb dah geram sgt huhuh

Azueriena Norash said...

hmm nko ada hak untuk hantar borang komlen tu...sebab kalau x komplen diorg x tahu tindakan diorg salah...x mungkin diorg akan banned ler..sebab diorg pun x tahu siapa yg isi borg tu kannn...kannn