Wednesday, 7 May 2014

Penjual Kain

Smlm ada baca kat instagram
Sorang ni ada bad experience dengan penjual kain
Sale assistant tu mcm bolayan jer
Sbb dia dtg pakai bj yg ala kadar

Shaya pun ada pengalaman yg mcm tu
Pegi ke gedung kain tersohor di Shah Alam
Actually Shaya mmg dah lama pangkah gedung ni
Sbb rege kain dia after sale tu
Sebenarnya xde la murah pun
Corak yg dia kata exclusive tu
Idak le exclusive sgt
Tp sbb mak beriya nak pegi
Bawak kan la jugak

Rombongan cik kiah dan incik Khaleef pun 
Tiba la di gedung kain tu
Dah la aritu tu ujan
Shaya, mak, adda n khaleef turun dl
Sbb Alice g carik parking
Time tggu Alice tu
Dah ada sorang mamat ni duk promot2 kain
Shaya jawab
Tunggu kejap jer
Sbb sorang lg belum sampai
Tgh parking kete

Bila Alice dah sampai
Kami pun terus la ckp nak kain jenis apa
Dengan harapan
SA tu akan bwk terus kat bahagian kain tu

Ni tidak
Org dah sebut dengan jelas
Nak kain sutera crepe kosong
Dia g bwk ke bhg kain yg lain
Semua la kain tu yg latest n ada sale

Bila kita ckp
Ni bukan sutera kan
Selamba je dia jwb
Ya la
Rasa nak hantok kepala dia kat dinding
Kita ni dah ckp dgn jelas
Nak Kain Sutera Crepe Kosong
Last tu baru dia ckp
Sutera kat section atas sekali
Kesabaran masih ada lg masa tu

Naik ke tingkat paling atas
Terus kena terkam dgn SA pompuan plak
Terus tanya nak kain apa
Bagitau lg sekali nak kain sutera crepe kosong
SA tu tunjuk kain satin kosong
Adoyai adik...
Akak nak sutera dik non
Ni bukan sutera
Sakit hati dah ni

Ulang tuk kesekian kali
Sutera crepe kosong ada tak
Finally dia ckp
Tak ada la kak

Ha...kan senang ckp xde je dr awal
Pastu kami ni duk la belek bj ready made dia
SA tu dengan bangga ckp
Kain ni mahal kak
Bukan org biasa yg pakai
Pastu kena dry cleaning jer

OMG
Kau xyah ckp pun akk tau dik
Tu kain apa n cara nak jaga dia

Kami ni nampak cikai sgt kot
Sampai adik tu ckp mcm tu skali
Mcm kami ni xde bj kain chiffon

Sbb dah sakit hati sgt
SA tu kami tinggal mcm tu jer
Pastu bila boss pompuan dia perasan dia cuba tahan 
Shaya jwb dgn berhemah lg
No...its ok
Kita xjumpa yg kita carik
Thank you

Lau ikutkan rasa hati Mak Shaya
Mau je dia beli kain yg bdk tu kata bkn org biasa yg pakai tu
Tapi lau ikut hati mati kan
Kami tak turutkan kata hati
Makanya selamat duit kami pd hari tu

Buat penjual-penjual 
Please la jgn main nak judged org mcm tu jer
Takan everytime dtg nak kena usung enbeg LV tu
Emas berlingkar2 kat lengan mcm Mami Jarum
Sepeking omputeh
Baru kau nak bg layanan high class
Sbb kau rs tu br org ADA-ADA or bukan org biasa

Lau yg dtg pakai enbeg coach jer
(Sekurang2 akk tak pakai enbeg imitation ye dik non)
Jeans pun lusuh
Tudung ikan kembung
Kau anggap org biasa

No comments: