Monday, 12 May 2014

Felda Residence Kuala Terengganu

Kisah ni dah lama terperap kat draft folder
Tapi xpe la
Kita kasi publish jugak la
Walau citer ni dah makan taun

Sambungan coti-coti pantai msia yang berjaman

Sampai je kat KT
Terus carik hotel dulu
Agak berpusing2 jugak memula tu
Sbb ingatkan hotel tu kat area Pasar Payang tu
Rupanya
Keatas lagi
Kena lalu depan Hotel Sri Malaysia

Harga bilik dia RM 178
Keadaan fizikal luaran hotel
Nampak mcm tak berapa hebat
Maybe sbb tanah dia kecik
Rasanya less than an acre
So building dia tu
Slim n tall je la
Entrance lobby dia pun sempit
Chk in counter dia bukan kat lobby
(lupa dah tingkat bape)
Sambil tunggu dorang siapkan bilik
Sekodeng la keadaan sekitar dia
Nampak la benda alah ni

Lepas chk in
Kami turun kat bawah
Lepak-lepak kejap kat cafe dia
Tgk org mancing sambil makan kepok leko
Lepas asar
Kami stat gerak pegi ronda-ronda kat area Masjid Kristal

Utk sesi dinner kami makan kat area Losong
Sbb dah berjaman lupa nama restaurant ni
Tapi lokasi dia dekat bawah jambatan
Dan dia betul-betul sebelah muara
Tak silap Shaya kedai makan ni
Ada masuk JJCM

Ni antara menu yang kami order

Secara keseluruhan
Lauk-lauk dia ok la
Cuma servis tu agak lambat
Ni bukti yang kami berjaya juga abeskan lauk-lauk kami



No comments: