Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 28 February 2011

LHDN

Surat dr LHDN
Petang ni Shaya nak attend income tax briefing
Before this Shaya suruh kwn Shaya keje kat income tax yang isi n submit shemua tu
Shaya tau dah siap jer
Tahun ni Shaya berazam nak buat shendiri la
Kejap lg nak buat list soklan 
yang nak ditanya

Kengkawan yg lain
Jom la kita submit awal2 
Tak mau la tunggu last minute
Yer...

Friday, 25 February 2011

Surat Cinta Untuk Shaya


Pagi td g klinik Syifa
Than dia suh refer pd Hospital Serdang
Petang ni nak kena pegi
Harap tak ada apa2 la...

Thursday, 24 February 2011

The Loaf @ Langkawi

Yuhuuu...
Shemua kengkawan dah makan blum?
Mana yg belum tu
Harap bersabar ye
Mana la tau kan
N3 ni buat kengkawan shemua kelaparan

Ni shesi makan2 after ronda2 pegi cable car kat Langkawi ritu
Kami pun singgah le kat
Actually Shaya dah pernah mkn kat shini
Tapi dl just amik some pastry jer

Ni dia pastry yang mcm2 rupa dan rasa
Ni yang paling shaya shuka. Dlm dia ada chicken toast


Kami juga try dia punya main dish
Shaya mmg kelaparan pun time tu
So dengan penuh yakin Shaya amik ni
Slow Roasted Chicken Breast
Shaya kasi 5 bintang tuk makanan ni
Abes licin Shaya makan
Tapi Share ngan K la
Shebab portion dia besau

Shaya ckp kat K
Blk KL ni g repeat eh mkn slow roasted chicken breast ni
Sape nak itot?
Puan Azue  adakah anda berminat utk menjoin kan diri?


Ehem..Ehem..
Kami mendapat ucapan tahniah atas perkahwinan kami dr Chef dan pekerja The Loaf. 
Kami just senyum je la
Shaya lupa plak nak amik gambar starter pastry yang dorang kasi..
Itu Kami tak order...
Agaknya itu pun as complementary jugak la...




Wednesday, 23 February 2011

Hadiah Shaya

Haritu Shaya dah tnjuk My Cake
La ni mau tnjuk apa Awak Shaya @ K
Kasi on my birthday

Hari tu time nikah K dah bagi iphone 4 ni
Sbg salah satu brg hantaran kami



So on my birthday baru2 ni
Shaya dpt ni plak
Ni shemua shebab dah terjadi 2,3 kali
iphone Shaya running out of battery
Than bl nak guna dah "kong" trus

Shelain tu K bagi ni jugak
Nmpak tak nama shiapa yg dipotong tu??

K juga dedicated lagu ni

Ni dia lirik lagu
Sedetik Lebih yang mmg menyentuh jiwa

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu



Tuesday, 22 February 2011

Honey Moon Kami Part 1

Arini nak citer panjang sket psl trip honeymoon kami
Kami tak pilih negara asing. Tapi kami stil pegi oversea la kan
(nak jugak sebut oversea....ngeh...ngeh..)
Shebabnya faktor masa yg kurang mengizinkan
Kami plan nak g kejap jer, lau g obersea kena g at least 2 weeks
Br syok nak ronda2 sana, sini dan sinun
Insyaallah next time

2-2 kami pernah g Langkawi
Tapi tak pernah lg stay kat The Andaman ni
Ni 1st time la kiranya
Trip kami bermula dengan baik jugak
Dr umah g LCCT dpt driver teksi yg bertimbang rasa dan tak cekik darah
Even driver tu siap tersesat2 nak dtg jemput kami
Tapi dia tak plak mintak bayaran lebih
Kami plak kesian kasi lebih sket

Kat dlm AA punya kapal terbang
Shaya nak mkn nasi lemak 
Tapi dia ckp tarak la...huhuhuhu....shedih...

Oleh shebab xde nasi lemak
Maka Shaya dgn shelamba 
Mengeluarkan bekal Subway BMT Shaya
(Shaya peminat tegar SUBWAY)
Dan kekecewaan Shaya pun terubat
Tapi shebelum tu  kami order la Air Mineral
Shebab kang tercekik plak kan

Tengah menggokak( ayat Hantu Kak Limah) Subway BMT tu
Tetibeeeee...
Ada cik peramugari dtg senyum
Rezeki kami...hehehehe
Kisah lanjut dia kat SINI

 Shampai kat airport Langkawi
Tuan punya kete sewa dan menanti
Alhamdulillah 
Dpt kete sewa yg keadaan baik dan rege yg agak murah
   
Hotel ni agak jauh jgk dr jln besar
Dekat dengan The Datai
Pantai dia mmg cantik maybe sbb ni adalah private beach kot

Kami ms memula turun ke Pantai The Andaman
Agak teruja jugak la... nak tgk camne rupa pantai tu kat SINI

Kat hotel rezeki kami muarh juga
Kami dpt complimentary lagi
Chocolate Cake ngan Esprit
Shemua shebab kami amik package honeymoon


Chocolate Cake yang kami tak jangka agak besar size dia.
Esprit buat kami
 
Pas chk in kami kuar ronda2
citer ronda2 ni next n3 Shaya akan story mory owkey

Mlm last after abes sesi outdoor photoshoot yg seharian tu
(citer ni pun nnti sy update yer)
Kami decided tuk dine in je kat hotel
Makanan kat sini rege dia agak mencabar minda
Tp portion dia besau  dan mencabar tekak dan perut utk licinkan dr pinggan

 As starter kami amik lobster sup
Lupa plak nak amik gambo tp shodap la jugak

Tgh kami tggu makanan kami sampai
Kami dpt ni plak
Complimentary dr hotel jugak katanya
Walaupun sheketoi daging n setompok kentang....tp ianya sedapppp

Menu shaya mlm tu shaya amik dr kid menu
bunyi mcm 
Apa?? menu budak2
nak tau camne rupa menu tu
Sepinggan bosa spagetthi
Bt kita ni adult yg mkn
Buat dorang lain

Kids yang dorang maksudkan 
Adalah anak2 foreigner yang mmg kita sedia maklum
Makan dlm portion yg besau

tuk Awak Shaya
dia pilih

Nama menu ni shaya dah tak ingat
Yg pasti Ayam la
Yang mcm kuih bingka tu kan sebenarnya kentang dan keledek
shedap amat yer
ni bkn propa yer....ni benar2 shedap

Shebabnya ialah
shiapa yg mmg tau cara pemakanan shaya
Shaya bukan dlm kategori ALAM FLORA yg leh masuk apa sj n kata shedap
harap maklum yer


Oleh Shebab kami turun dinner pun agak lewat
Time kami nak abes mkn tu ramai guest yg dah blk pun
Ada la 2,3 couples je lg yg tinggal
Kami lepak2 sat la kan menikmati keindaham malam

Shekali waiter tu dtg bwk ni plak

2 ketoi chocolate
 Katanya ni pun free gak tuk kami
Shaya bukan fanatik coklat ni
So Awak Shaya la yg untung
Dia telah menghilang 2 ketoi coklat tu dgn jayanya
hehehehe

Pas settle ilangkan chocolate tu
Kami mintak bil
Cuba teka bape bil kami
Hahahahahhaha
(dan...dan..golak)


Monday, 21 February 2011

Oh..Oh...Abes La Melayang


Kengkawan Shemua nampak tak?
Shenarai shaman tu...
huhuhuhu

Maka...
Apa maknanya tu kengkawan shekalian?
huhuhuhuhu

Mood sedih sbb duit sopink2 bakal akan melayang
Tu shemau shaman time zaman2 darah tgh panas
Kojernya nak bwk laju jer..
Lau dr subang blk ke kampung terchenta
Mau sejam jer
hehehehehehehe


Saturday, 19 February 2011

My Honeymoon Tonight?

 Ehem...Ehem...
Shaya dan Awak Shaya 
Still dlm Honeymoon Mood

Makanya
 Mencarik2 la shesuatu yang boleh menghidupkan lg suasana tu
Kami jumpa ni


Wallah....
Must try


 Shaya dan Awak Shaya plan nak try Ni
Apa nama dia Shaya lum pasti

Jom kita shesama shelidik
Apa nama dia kat SINI
 

Friday, 18 February 2011

Hainan Station @ Plaza Mont Kiara

Asam Laksa
Menu Lunch Shaya harini
Asam Laksa + Air Barli

Ada shesiapa yg terliur tak?
hehehehe


Thursday, 17 February 2011

Newly Wed


Last Saturday
Office Shaya ada buat shambutan tuk Tahun Baru Cina
Kami shemua diminta utk pakai bj kaler merah or maroon
Shaya pd asalnya mcm xmo datang 
Shebab mod nak kojer 
Blum mari

Tapi ntah camne minda ni mampu mempengaruhi hati
Makanya bersiap2 la Shaya tuk pegi keje
Walaupun bertolak dari rumah pun dah pukul 9am
Shaya masuk opis kul 9am 
Maknanya apa tu

Masuk lewat laaaa...
Teeeettttttt

Ni antara gambar2 shambutan CNY tu
Merah di merata tempat
Yang ni mmg special...Dewa jadi Hantu...hehehe
Antara menu yg disediakan
Tarian Singa pun ada..Dong..Dong..Cheng...

Ni ada benda yg lebih siokkkkk
Kan Shaya ckp memula td
Shaya mcm malas nak datang
Tapi terdatang jugak

Alkisahnya kami ada buat acara cabutan bertuah
Memula shekali cabutan tuk dapatkan hamper
Dengan lafaz bismillah
Shaya cabut Ang Pow

Yeayyyy...
Shaya dpt Ang Pow yg berisi hadiah hamper no 9
Hamper No 9

Than ada plak cabutan bertuah tuk dpt Ang Pow yg berisi duit
Ada 10 cabutan lau tak shilap Shaya
Tuk yang ni shiapa yg tak pakai bj mengikut tema
Dia tak layak tuk menang Ang Pow

Shaya tak berharap shangat tuk dpt Ang Pow ni
Shebab Shaya da dpt hamper
Cabutan pertama sampai la yg ke lima
Shaya duk concentrate la
Bila dah yg ujung2 
Shaya mcm leka..

Shekali MC bgtau
Cabutan yg terakhir
Shaya mcm dengar tak dengar jer
SALWA.....

Apa lg
Jerit la...
hahahhahahahaha...
Shemua ckp rezeki newly wed..

Ang Pow berisi hamper dan duit RM88



Wednesday, 16 February 2011

Tea Time

Bahulu Gulung + Tea

Work


1st day menyambung kojer
Shetelah lebih dr 2 weeks berchoti....
Byk chiter nak chiter
Tp kena kendian kan dl yer


Monday, 14 February 2011

Sunday, 13 February 2011

Birthday Gift From Nuffnang

Syukur Alhamdulillah
Hari Allah masih memberi Shaya peluang
Untuk terus berada dimuka bumi ini

Ni hadiah yg Shaya dpt dr Nuffnang
Tiket Wayang Free....

Wednesday, 9 February 2011

The Andaman

Now kami tgh honeymoon kat Langkawi. 
Kami stay kat hotel The Andaman.
Pantai dia mmg cantik
If ada rezeki sure nak datang lagi


Tuesday, 8 February 2011

Chicken Chop Penjara Melaka


Dr shebelum kahwin lg Awak Shaya shelalu shebut psl ke marbelesan chicken chop kat kedai depan penjara melaka ni..
Sehari shelepas majlis menyambut menantu kat mlka 
Awak Shaya pun bwk Shaya pegi dinner kat shini.

Awak Shaya cakap chicken chop dia berkuah n kena mkn dgn nasi or bihun/mee.. 
Shaya trus blur... 
Chicken chop mkn ngan nasi??
Begini la rupa chicken chop yg Shaya katakan tu... 
Shiapa yg pernah mkn shini jgk?

080211


Well, flight ke Langkawi pukul 11 pagi. 
Made it on time. 
Flight tak delay, boarding pass je hilang. 
Akak counter access baggage tu amik.
Dalam flight, stewardess tu wish "selamat pengantin baru".. 
Maybe dia nampak inai kat tangan kitorang kot. 
Tapi K kata minah tu x-gf dia.. 
Nak kena ketuk agaknya.. Haha..
Tapi takpelah, dapat jugak complimentary teh tarik. 
Thanks Dato Tony. Haha.

Sunday, 6 February 2011

Mee Bandung Fuad


JJCM @ Jln Merak, Muar. 
Rating tuk mee bandung dia Shaya kasi 3.5 bintang la.. 
Servis agak selow skit bl org ramai.. 
Order otak2 tak sampai2. 
Dr segi harga ok bt org kl dan spore sbbnya 2 pinggan mee bandung 1 gelas tea tarik n 1 gelas nescafe rege dia RM 10.50..
Cuba korang peratikan berapa ketol daging dia bubuh.. 
Huhuhuhu..

Live from muar

Shesi meronda shelepas pegi rumah org kawin
Yang kawin Kawan K
Time kat Sg Besar dia dah datang
Majlis dia plak
Shelang shehari dr majlis kat umah K

Hentian yang hilang huruf T

Time kat shini
Ada perarakan bagi shambutan Tahun Baru Cina
Memula Kami tertanya2 jgk 
Perarakan apa
Warna-warni baju dorang

Shaya tak dpt nak amik gambar dr depan
So yg ada gambar dr belakang la yer