Friday, 6 August 2010

Rugi la uols

Awak tau kan
Tadi Shaya kena pegi DBKL
ada keje skit nak kena buat

Masa Shaya masuk kat area Jalan Kuching
Jalan tu mmg da packed semacam dah..
Than Shaya nmpak la
Ada notice yg bagitau
Ada Jln yg tutup
So Shaya pikir
Maybe shebab jalan ttup la
Kete shemua bershusun jer
Tambah plak arini Jumaat

So Shaya pun drive la dengan penuh berhemah
Org nak potong Shaya give way tau
Pastu shambil2 tu
Shaya doa moga parking yg kat sebelah PKNS tu tak full
Nasib baik Shaya doa
So ngam2 je Shaya smpai n park kete
Org tu buh sign Parking Full

Bila da abes keje kat DBKL
Shaya pun lenggang kangkung la nak g lunch
Biasa lau g DBKL
Shaya shuka g SOGO
Makan n cuci mata
Org cuci poket skali..
hehehehhehehe
Tp tadi Shaya perasan
Traffic volume n khalifah muka bumi banyak n ramai semacam jer

Shampai kat SOGO
Shaya main nak masuk je la mcm biasa
Shekali mamat tu tahan n tanya
Ada SOGO CARD ?
Shaya jawab ada tp ada expired
Kenapa?
CC Maybank ada?
Shaya jawab
Tak ada, kenapa ni?
Budak tu jwb
Arini SOGO CARD MEMBER SALE
Shaya pun jawab
Oh...ye ker, than uol rugi la xdapat duit i harini
Budak tu mcm tergamam bila Shaya ckp mcm tu
(Than Shaya trus berlalu)

Shebenarnya Shaya pun tak tau
Camne ayat tu leh kuar dr mulut Shaya
Hehehehehehehe
Sambil jalan nak carik tpt mkn lain Shaya fikir
Nak ke tidak renew card tu
Lau renew leh masuk
Pastu sale sure murah2 punya
Cuma kena tahan latime nak bayar Q dia
Ya Ampun
Panjang mcm kacang panjang disambung2

Tapi bila fikir2 balik
Terbayang muka awak
Awak cakap simpan duit
Nak buat kawin kan
So Shaya cancel kan la niat nak renew card tu
Shebab kang sure duit abes..hehehehehe
End up Shaya g lunch kat food court KWSP jer
Murah dan ada aircond
Hehehehehehe



So Korang yg lain
Yang ada duit terlebih
G le serang SOGO

3 comments:

fLo said...

duit aku terlebih kurang...
xbleh nk soping...huhuhuhu.......

KSWSK said...

Flo
Duit BF mu kan ada...

dilaOHdila said...

wah shopping shakan nih
sempena raya kan wa (hehehhehe)
bila nak jumpa lagi ni