Friday, 11 November 2011

Karipap-Karipap Cinta

Shaya br je tgk citer Karipap-Karipap Cinta ni
Tgk kat internet la
Sbb dah bosan kan
Layankan je la

Sekali rupanya perasaan bosan tu
Makin menjadi bosan bl tgk citer ni
Aduyai...
Skrip dia so-so la
Tapi...Shaya rasa
Cara penyampaian dia tentang karektor Sarah tu mcm tersasar sikit la
Graduan Al-Azhar pakai selendang nipis nampak rambut
Pakai baju lengan dia tu kain pun nipis
 Mcm semua main tangkap muat jer..

Tapikan sbb tgk citer Karipap-Karipap Cinta tu
Shaya jd teringin nak mkn karipap
Blk umah ckp kat K
Udah dia plak ckp dia nak mkn Karipap Sardin

Makanya
Blk kojer ptg smalam
Gigih le membuat Inti Karipap
Inti kena bt 2 jenis
Sbb K nak sardin..Shaya nak kentang
Keletang..Keletong..Keletang..Keletong
Ini la hasilnya

Yg barisan depan yg mcm xbape kembung tu Karipap Sardin
Yang gedabak2 tu blh ujung tu Karipap Kentang

Mlm td Shaya bt 2 versi kelim
1 yang kena tnjuk skill kelim mengelim
Amik kau..gedabak2
Tak seragam rupanya

1 versi lagi guna acuan
Yang ni pun memula tak bape menjadi
Sbb xtau apa trick dia
Bl dah jumpa rentak dia
Mmg comel la rupa bentuk karipap-karipap tu

 Ni adalah percubaan ketiga Shaya buat karipap
Sebelum ni nan ado nak bt
Tau boli jer
Or suh omak buat jer
Ni omak den jauh...
huhuhuhu


8 comments:

Mama Nazhan said...

salam wawa...wahhhh... kak bai suka karipap sgt2.. tp karipap2 cinta tu memang gaya selekeh jer... gambo cerekarama lagi cantik... seni persembahan kurang... wah.... kekeke...

~diAhOntHeblOg~ said...

haha..wa..cantik yg buat kelepet2 die pakai tgn tu..kekekek pakai acuan cm keras ketong kan..hahaha

nurbeena said...

citer karipap2 cita tu dengar tajuk pon maleh nak tengok.
Tau pengarah dia lg tak lalu nak tengok.

Tp karipap yg wa hasilkan tu terliur oo nk makan. terutama karipap sardin

eB ezrin said...

nk bentukkan yg x reti tuh. hu3

My Aisy said...

karipap sedap....tapi citer karipap2 cinta nih mmg hampagas...

anda di tag...klu free jawab lah ye...

My Aisy said...

karipap sedap....tapi citer karipap2 cinta nih mmg hampagas...

anda di tag...klu free jawab lah ye...

Liza said...

salam kenal wawa...akak follow yer, nnt jemputlah ziarah blog akak pulak yer...

cham's said...

hadoooiiii..ujan2 camni dpt karipap panas dgn air teh, mau meleleh tau!

pandai rupanya memasak, time study dulu tak tunjuk skill pun?