Wednesday, 23 November 2011

B03

Belek punya belek cert yg ada logo
Kerana Tuhan Untuk Manusia itew
Terimbau kenangan bermula tahun 1997
Blok B03 Fakulti Alam Bina
Fakulti yg paling banyak pokok yg buahnya boleh dimakan 
Paling pemes kat sini pokok rambutan la
Sakan semua student bl rambutan ni berbuah

Teringat pulak zaman kena tido kat studio
Bertapa siapkan keje dengan tido yang tak teratur selama 3 hari
hari ke 4 blk bilik mandi tuka baju
Sbb buat presentation kat lacture
(Ada yg xsempat blk pun. Just basuh muka n gosok gigi kat toilet faculty jer)

Petang bl dah abes
Time berjalan nak blk bilik tu
Dah rasa mcm antara sedar ngan tak sedar jer
Kaki mcm dah tak pijak tanah pun

Sampai je bilik
Settle perkara wajib yang perlu
Pastu semua pun kebabom
Membuta

Time tu bilik memasing stil sepah lg ngan brg2 studio tu
Tapi demi mata yang bagai xleh nak celek dah
Otak yg dah kosong
Badan yang kelesuan
Tido adalah ubat yang paling mustajab

Buat adik2 yg ada cita2 nak masuk Fakulti Alam Bina
Tak kisah la kat UTM ker
Uitm ker, UIA ker, Poli ker
Sila la bersedia tuk mengalami keadaan kita

Cousin Shaya sorang dah tersangkut amik town planning kat Poli
Before dia register
Shaya dah kasi pre briefing dl
Psl course yg dia amik ni
Siap ngan makcik Shaya skali Shaya kasi briefing

Sbb course kat Alam Bina tu
(Town Planning + Architecture)
Mmg akan gunakan ongkos yg amat besar
So kang lau anak dia duk roger2 mintak uwang
Dia xde la nak melenting

Ada rakan-rakan seUTM dlm yg kini dah menjadi Pensyarah kat UTM
Bijak sungguh mereka tu kan
Blaja..Blaja dan terus blaja
Skang depan nama memasing ada Doktor
Kagum pd kecintaan mereka kepada ILMU




5 comments:

Cho Zila said...

kenangan yang mungkin tidak mungkin dilupakan... nostalgiakan... betoitu kena brief kat mak bapak sekalikan...

lieyalatif said...

comeynye kak wa.....cute sgt!

aduh kak, terus terbayang n terimbau kenangan zaman study kat uitm dulu......

nurbeena said...

kalau dh namanya ada architecture tu siap2 la susun duit.
Semua tu kenangan wa...simpan selamanya diingatan

~diAhOntHeblOg~ said...

so tiuttttt & cun

crisda79 said...

rindu B03 jugakkkkkkkkkkkk..!!