Tuesday, 31 January 2012

Good Bye

My last day kat Loh & Loh Development
Sayu dah sebak pun ada
Rata-rata yang perempuan
Mata bergenang2

5 tahun Shaya dengan dorang
Bonding tu dah ada
Ada yang bertanya
Kenapa mesti Shaya berenti
Adakah kerana company ni teruk sgt

Jawapan Shaya mudah
Shaya perlukan lebih ms tuk family
Bekerja setiap sabtu
Menjadikan masa Shaya amat terhad

Yang mana senior2
Shaya elak dr pandang muka n mata dorang lama2
Sbb semua berkaca jer
Suara pun bergetar menahan sebak

Ada juga yg bertanya
Apa harapan kat tpt kerja baru nanti
Shaya jwb simple jer
Shaya harap Shaya mampu sesuaikan diri jer
Sbb kat mana2 situasinya
Akan lbh kurang sama


Buat sahabat lain yang nak tuka keje
Renung-renungkan lah
Ayat ini
Berundur la ketika kita diatas
Bukan berundur ketika kita sudah tersembam ke bumi
Kerana ia merupakan suatu penghormatan yg tertinggi
Buat diri kita sendiri

 Agaknya itu lah yg Tun M rasa
Time dia berundur as PM Malaysia dl






8 comments:

nurbeena said...

selamat berhijrah ke kompeni baru...
Benar sekali...waktu bersama keluarga itu sangat2 penting n berharga...
Wang bukan ukuran segalanya walaupun kita sangat memerlukan wang utk segalanya...

nurbeena said...

benar sekali....waktu bersama keluarga adalah sangat2 penting n berharga.
Waktu utk akak bila pula yer? aduhai...

atty's said...

semoga wa success kt tmpt baru

eB ezrin said...

semoga life lebih boom kat company baru yer? betol tuh, life is short :)

Cho Zila said...

suksess wa... hijrahtu pentingkan...

lisa_lisz said...

Akak-ku....
Semoga kenangan2 indah bersama ketika di LLC/LLD jgn dilupakan yer!!

Hope happy di tempat keje baru nnti. Dah ada masa dgn family tu, cepat2 dapat baby eaaa...

aReLaN said...

hmmmm...recently pon ade terpikir gak.sampai bila la nak keje dalam industri camni.masa bujang gini takpela.tapi bila pikir nanti dah ada anak isteri camne la agaknya.waaaaa

Nana said...

kita ni pon
nak berhijrah juga ni
akhir bln ni last
tp keje baru lom dpt lg heheee