Thursday, 12 January 2012

Pandang-Pandang Ketika Berenti Kat Lampu Isyarat

Kengkawan ada tak
Pandang org sebelah time berenti kat traffic light?
Tgk apa dorang buat
Shaya ada buat
Tapi idak le selalu sangat

Antara kejadian yang Shaya nampak
1. Pompuan duk buh mekap.
Shaya ada kot sekali 2 buat mcm tu. Tp takat oleskan lip balm jer. 
Sbb otak Shaya ni mcm diprogramkan utk focus pd pemanduan bkn nak makeup2
Shaya siap terbayang lg ni tau
Kot2 dorang tgk pakai eyeliner tu
Kang kete tu tergerak kedepan
Mau tercucuk mata tu ngan eyeliner
Dah jd hal lain plak

2. Orang tersenyum2 sendirian
Ini shaya pun ada buat. Senyum n gelak sbb dengar cite kat radio
Lelagi la pepagi sure dengar Sinar FM
Dengar si SY, KE n Krill
duk merapu meraban

3. Lelaki pakai tali leher
Ni kadang2 je Shaya jumpa
Mana yang teror pakai kejap je dah siap
Mana yg xbape teror
Kena buat 2,3 kali

4. Lelaki tengah bercukur
Ini kes Shaya jumpa last week. Seyes mengotor seh Shaya tgk
Siap memula dia buh dia punya foam tu sket
Pastu cukur jambang2 dia tu
Dah siap dia lap muka dia ngan towel kecik
Dan dia just lap dia punya pisau cukur tu
N ketuk2 pisau cukur tu kat stereng kete
Eeeeeyerrrrrr
Geli tau

Dah siap shave dia buh after shave punya minyak tu
Pastu buh bedak
Dah siap shave buh minyak rambut
Sikat rambut
Pastu baut remos
Dan yang paling last ni
Paling tak menahan yg buat Shaya nak gelak
Dia tgk cermin sambil buat muka macho
Than senyum kat cermin tu
Hahahahahahaha

Shaya tergelak sorang2 dah
Mamat ni kat blakang kete Shaya
So dia mmg takan pasan
Yang shaya duk tgk apa yg dia buat

Moral of the story
Agak2 la weh
Pandang kiri kanan dl la
If nak bt pape skali pun
Kot nak korek idung pun
Cover2 la sket



4 comments:

atty's said...

selalu dlm kete senyum2 sbb dgr radio..

misz_eyza said...

hehe saya xpernah lagi jumpa org2 dewasa buat macam tue...cuma kelmarin dulu terpandang sorg budak tgh sedap korek idung hehe...(^_^)

eB ezrin said...

haku laks yg gelak besar. nak jadik citer smalam ader srg nih dok sebok nk ptg eB. x mo kasik eB jln. tup2 idre berenti jerk, cermin kete dier berderai pecah sbb kena batu melantun. cian tgk dier kluar betol2 kan kain yg penoh ngan kaca.. eeeee ngeri...

Daddy Ziyyad said...

shave masa behenti kat traffic? aiyyooooo..pelik nya..wakakakaa