Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 14 October 2011

"My Happiest Moment".


Semua org ada Happiest Moment masing-masing
Termasuk la Shaya

Alhamdulillah
Hidup Shaya mmg penuh dengan moment yang happy dan indah-indah
Moment yang touching dan sedih pun ada jugak
Itu wajib la kan

Antaranya ialah masa Shaya dan K
Pegi Honeymoon kat Langkawi
Kalau nak diikutkan
Langkawi bukan la tempat yang asing sangat
Shaya pun rasanya dan meronda abes Langkawi tu
Masa zaman bujang dengan BFF Shaya
Tapi bila datang dengan kita punya soulmate
Lain perasaan dia
Tambah plak bl namanya pun Honeymoon kan
heheheehehehe

Time honeymoon tu kami ada hired sorang photographer
Tuk shoot moment kami berhoneymoon selama sehari
Ada yang kami akan posing
Ada yang dia main candid jer

Dalam semua gambar tu
Ada gambar yang if Kami tengok
Pasti akan tersenyum-senyum
Gambar Shaya "malu tapi mahu"
Nak kasi rusa makan

Actually Shaya xpernah pun try kasi rusa makan
Shaya mcm takut
Perasaan Shaya mcm rusa tu akan gigit tangan Shaya
(hahahahaha..over kan..)
K buat demo dl
Than Shaya pun try la dengan perasaan takut
Tu yang photographer kami dpt shoot semua moment kat bwh ni
Serius Shaya takut dan terjerit2
Dekat Animal Farm Entrance.
K tengah buat Demo kasi rusa makan. Shaya tgk kat tepi
K tarik tangan Shaya suh buat pulak...
Shaya cuba jugak hulur tangan tapi jauh. Tengok betapa panjang leher rusa tu sbb nak makanan kat tapak tangan Shaya

Rusa tu tak sempat pun nak makan sbb Shaya gengam balik makanan tu dan nak larik. K pegang tak kasi lari
Terpaksa memberanikan diri jugak hulur tangan. Sambil terjerit2 tu..hahahahaha
Akhirnya...Dah berani nak kasi mkn sendiri...
Untuk makluman
Shaya mmg "SEGAN" sikit ngan binatang ni
Even kucing pun Shaya takut
hahahahhahaha
If tgk national geography Shaya suka
Tapi if kisah dia psl ular
Shaya takutttt
(kesiankan)

Ni n3 tuk join CONTEST



18 comments:

eB ezrin said...

alahai cutenyer... eB laks suker pgg... walopn ular ;p

IntaNBerliaN said...

hihi romantik la plak gambar2 ni.. hihii

Cho Zila said...

walaweh ... comelnyer wa.. weh bestnyer siap hired photographer lagi tak terfikir akak gitu....

man said...

lepas nie.. tentu berani dah.

Adie Achim said...

Bestnyer gi honeymoon, saya dan isteri belum berkesempatan lagi. InshAllah....

Nice blog! follow u!

Sweet Baby Lurve said...

walllaaaa...memang best ler kannn...moment nie...x sgka plak photog tu bleh amek moment nie....semoga berjaya ehhhhh
aii likeee

sekamar rindu said...

salam..

sangat jelas terpancar sinar kebahagiaan..

:)

fzy fuzzy said...

uish!!! romantika d amorrrr..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehe.. tumpang happy tgk gambar2 wawa ni..

KSWSK said...

@eB
eee..if ular wa bleh pengsan..

KSWSK said...

@Intan Berlian
lomantika de amor

KSWSK said...

@Cho Zila
pasni akk pun leh hired jugak

KSWSK said...

@Man
stil takut2 jugak la

KSWSK said...

@Adie Achim
bl ada ms nanti pegi la yer..

KSWSK said...

@Sweet Baby Lurve
itu la..xde lakonan..real punya aksi

KSWSK said...

@sekamar rindu
insyaallah bahagia sampai syurga

KSWSK said...

@fzy fuzzy
yesseeerrrr

KSWSK said...

@Madiha
mekasih kak..