Saturday, 15 October 2011

TAG~Produk Diri

 Berkurun menyimpan keje sek ni
Dah kena tag b4 puasa ritu lh
Yang tukang tag ialah ex coursemate time diploma dl iaitu Cik Iejah
Moh le baca hasil assigmnet ni
Panjang berjela jugak la yer
(Buat yang rajin membaca la)

Muka
Since 2005 Shaya menggunakan produk SK2 smpai la ni stil ngan SK2. Shaya xde plan pun nak tuka coz mmg rasi pun pakai product ni. Ramai yg kata SK2 ni mahal..Yer..tuk permulaan mmg kita kena laburkan duit yg agak byk..Min dlm RM500..Tapi....berdasarkan pengalaman Shaya..Shaya kanya membeli produk SK2 2x je setahun..Sbb pakai product ni mmg jimat sebenarnya. Kebiasannya Shaya akan bl time Christmas sbb mmg amat berbaloi2 tuk membeli. Kendian tgk la..tgh2 tahun sekali lg..SK2 ni kita ada point yer..point dia expired setiap thn.Brg yg kita leg redeem tu pun ialah SK2 punya produk. Tuk SK2 ni Shaya rs alah membeli menang memakai


Perfume
Tang perfume ni Shaya ada byk koleksi sebenarnya. Shaya lebih sesuai pakai yang berunsurkan bunga-bungaan. Buat masa skang ni yang Shaya duk guna secara bergilir2 ialah Tresor by Lancome, Gucci by Gucci, Flora by Gucci, Desire Me by Escada, Lola By Marc Jacobs dan Pleasures By Estee Lauder. Untuk perfume basahan biasa Shaya pakai Dream Unlimited from Body Shop.

Make up
Tang makeup plak. Shaya guna few brand jugak la. Shaya campurkan penggunaan sbb tiap 1 ada kelebihan dia.Antara yg Shaya selesa guna ialah MAC, Bobbi Brown, Body Shop, Cosway, Estee Lauder, Revlon, Cyber Colours, Smash Box, Shu Uemura dan Maybelline

Rambut
Buat ms skang Shaya setia pada Sunsilk.Semua jenis kaler shampoo tu Shaya beli kecuali tuk rambut yg dikalerkan la coz rambut shaya xde pewarna tambahan. Pendek kata semua benda berkaitan dgn Sunsilk Shaya beli la.

Ubat Gigi
Shaya akan tuka2 either colagate or fresh and white. Time nak beli ubat gigi memula Shaya akan tgk yg mana antara 2 tu ada free gift..hehehehe


Ubat Ketiak
Oh..yang ini shaya tak gunakan yer..Shaya tak reti coz terasa mcm melekit2 jer time apply kat ketiak tu..
Produk2 lain
Bila umur dah cecah 30an ni org kata kedut2 halus kat mana dah nmpak so Shaya ada guna eye treatment cream. Shaya juga gunakan masker sekali sekali bl rasa kulit muka mcm dah kering2 dan pedih2 sbb byk berjemur.Shaya juga juga lotion badan. Jenama yg Shaya setia dr dl hingga kini ialah Johnsons & Johnsons la. Shaya suka guna yg ada vitamin E tu sbb dia bleh ilang parut2 kita. Shower foam , baby oil baby powder Johnsons & Johnsons pun Shaya guna.

Dah lama tak buat homework cenggini
Rasa mcm dah jwb karangan bahasa melayu

sekali lagi
Sorry yer cik ejah


2 comments:

nurbeena said...

hehe...cam kenan je kat SKII

KSWSK said...

@nurbeena
try la kak...wa leh kasi tips nak gunakan sk2 tu nanti