Thursday, 6 October 2011

MACGYVER

Dulu ms sekolah rendah
Shaya gila sakan tgk citer MacGyver ni
Sbb Shaya mcm kagum dgn idea dia
Gunakan brg2 yg ada kat sekitar dia 
Utk lepaskan diri dr musuh

Geng Shaya zaman kanak-kanak rebina
Ramai lelaki
So bl semua dah tgk citer macgyver ni
Maka kami pun terpengaruh la
Abes semua benda kami buat ujikaji
Memang menguji minda la kiranya
Tapi kami buat sorok2 dr mak ayah memasing
Lau idak jenuh la kena ligan keliling taman

Time sek men Shaya ada amik kemahiran hidup
Shaya amik yang pilihan C
Yang ada kerja tukang2 n elektrik tu
Sbb dl Shaya tak minat tang masak2 ni

Berbekalkan sedikit ilmu tu
Last week Shaya bosan duk umah sorang2
Coz incik K pegi melepak2 bersama ahlil majlisnya
Maka Shaya telah mengodek2 car charger Shaya
Mencarik punca kenapa ianya tidak boleh digunapakai lg

Godek punya godek
Akhirnya Shaya dpt figure out
Spring dia yg problem
Sbb tu la punat dia tu termasuk ke dalam
So dengan senang hatinya Shaya membaikinya
Dan kini
Car charger tu dah bleh pakai
Bl Incik K balik
Shaya tunjuk dia
Dia ckp Shaya dah jd Macgyver yer...

Punat yg dlm bulatan tu dia termasuk kedalam.
Tetiba teringat dl kecik2
Basikal baiki sendiri jer
Bl bosan buat keje tak tentu arah
G bukak body beskal
N spray baru...
Hehehehe

12 comments:

atty's said...

kyatt pun suka betul tgk citer mcgyver ni ..wajib tunggu dpn tb..dah ler ensem

kakngah said...

dedulu aku kagum dgn kereta mekgaiver nih!

eB ezrin said...

eB pn suker spray beskal... moto pn samer ;p

Wawa Tasliman said...

bagus la shaya. so tak payah nak beli baru.

lieyalatif said...

keh keh keh .....terus teringat cite ni kak wa...peberat dulu cite ni...dah le die pun hensem....

Nana said...

masa kekecik dlu mmg minat gile cite ni mmg wajib tgu depan tv tgk smpai abes

KSWSK said...

@atty's
stuju..ensem...

KSWSK said...

@kakngah
sama la kita kak..kagum amat..

KSWSK said...

@eB
wa spray beskal ker..moto xpernah sbb kena mrh ngan mak..

KSWSK said...

@Wawa tasliman
Jimat duit kan

KSWSK said...

@lieya
ramai yg duk teruja tgk muka dia yg ensem kan..

KSWSK said...

@Nana
ngantuk pun tahan kan sbb nak tggu cite ni