Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 5 October 2011

Encik/Puan/Cik Anon Dah Bersuara

Salam buat semua
Akhirnya...
Shaya pun terkena virus Encik/Puan/Cik Anon
Komen yang diberikan pd n3 Shaya yang bertajuk Dear Najib For Budget 2012
Shaya bc terus senyum lebar la
Coz selalu bc kwn blogger lain yg kena ngan manusia penakut ni
Sekali Shaya pun kena sudahhhh
Buat Encik/Puan/Cik Tak Berani nak buh nama 
Or lebih tepat lagi
Penakut
Meh sini Shaya jwb soklan awak tu yer

U tnya i kan tak suka ke klau bos kasi gaji naik
Ohhhh..sudah semestinya i suka
(Dgn gaya org yg kegembiraan amat sekali)
 
If rujuk pd pd apa yg Shaya tulis tu
Shaya dah siap ckp
BUAT APA GAJI NAIK IF SELARI NGAN KENAIKKAN BRG2 KEPERLUAN UTAMA
Diulang SELARI
cer fahamkan ayat Shaya tu
Dl tak belajar erk ayat tersurat n tersirat

Maksud Shaya tu
If kenaikkan gaji diberikan
If gaji skang 3000
Pastu naik 100
Tapi if rege gula, minyak, tepung n segala bagai naik
Kat yg 100 tu la nak dicoverkan juga kan  
So ada ke lebihan duit yg 3100
Sama je back to square
Pikir le sendiri wahai Encik/Puan/Cik Anon yg bijak bistari
Shaya kan kurengggg bijak compare ngan dirimu

Pastu perihal seronok nak rak dpt duit nuffnang
Apasal plak kau nak sakit hati ni
Kau Jeles kannnn
Ala.laaa..laaaa
Cian dia

Setiap org ada kita punya 1st timer
Itu my 1st cashout ngan nuffnang
So suka la
Sebab usaha berbelog ni memberikan la jugak hasil
Its not about the AMOUNT
Its all about FEELING

Mcm kita dpt hadiah la kan
Tak semestinya hadiah tu mahal
Tapi rs dihargai tu buat kita rs gembira

Last skali
Buat Encik/Puan/Cik Anon
Pesal tak buh identiti sebenar
Got no guts la tu kan
Org kata la kan
Berani kerana benar
Nyorok tu kerana dah buat salah

Wassalam


13 comments:

Nana said...

dulik kan je anon tu wa
semak je
kita lom penah lg la
ada komen dari anonn so far
hehee

Azueriena Norash said...

ooopssss....panazzz....seb baik cuaca kat nilai nie mendung....

apa pun...siapa x suker kan...if dpt duit extra...

tapi x suker jugak if ada org berani belakang2...depan2 x berani...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

betul betul betul.. (ikut gaya upin & ipin)
kalau dah SELARI tu.. maknanya.. GAJI YG NAIK tu HABIS ke barang YANG NAIK tu ajerlah.. nak cover duit diapers anak pun tak lepas.. hmmm...

atty's said...

bila kita tau..gomen akan naik gaji..otomatik kita dah tau apa tempiasnya nanti..kan susah..lu pikir je sendiri..pasti ada pro & kontra..

sapa le tak suka naik gaji..

rATu kEBaYA said...

dia takleh terima hakikatlah tu.

lieyalatif said...

keh keh keh...nampak nooo main komen jek tapi tak bace entry org betul2 he he he....

sabar yeak kak wa.....

far_east said...

kahkahkah..tak der kerja lain ker cik anon nie..dok menilik depan pc jer ker rejanya..

biarlah kalau siapa2 nak hebohkan pasal duit nuffnang sebab ini blog hak sendiri...kalau tak suka baca klik X jer kot...

ZanaNordin said...

keh keh keh
padan muka anon
apa daaaa..
lenkali nak tulis tu..pikir dulu..jgn sekali pikir sampai 44x pun takpe...

kakngah said...

ceh! anon2 ni berani taip jek... lebih2 diorg stalker sebenarnya.. bagus gak nok... blh up traffk ko.. kehkehkeh!!!

tiefazatie said...

ala..wat xtau je sis..die jeles kot..hehehe

Cho Zila said...

manusiani kan pelbagaikan ragam dan pendapatnya.. so biarkan ajer...

Wawa Tasliman said...

ala dia jeles tu sebenarnya shaya. pedulikkan je. saya setuju dengan pendapat shaya,

if naik gaji barang pun naik. so sama je in the end.

cikbedahlaser said...

hhahahaha...
klu org dok letak duit NF puluh2 ribu... org puji.. letak 70 x kelas kak wa....

bongok... letak ribu2 tu lg la.. riak...
yup its about feeling not about duit