Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 28 September 2011

#Dear Najib For Budget 2012

Since yesterday afternoon
#Dear Najib For Budget 2012
Siapa yg ada twitter sure nampak benda ni trending

Ada yg lebih kpd hal personal
Masing2 punya luahan
Shaya just ckp
Xmo minyak naik n Goverment Service Tax naik

Yang pasti gaji pekerja sektor kerajaan mmg akan naik
Tak banyak sikit
(finger cross)
Tapi...
Pasti akan byk muncul benda2 pelik
Coz nak cover kenaikkan jumlah perbelanjaan tu

Shaya bukan dengki yer
Cuma pd hemah Shaya yg tak bijak
Buat apa diberi kenaikkkan gaji
Andainya ia selari dengan kenaikkan harga brg2 keperluan utama
No point

Silap2 next year
Masuk tandas awam
Dr 30sen jd 40sen or 50sen
Ini mcm mau JV buat bisnes Toi Toi la


5 comments:

ieda said...

setuju dik ! ..
kepentingan rakyat tuu diutamakan huhuh

far_east said...

yg shaya higlight merah tue lawak la..ada ker minta camtue isk isk

tiefazatie said...

kenapa mcm ada benda x logik je dorg tweet tue?pk le btol2..ingt bajet tue main2 ke?

Zie said...

emm gaji naik kompom harga barang naik lagi melambong

Anonymous said...

u suka tak klu bos u kasi gaji u naik?
i tgk dpt 70hinggit dpd nuffnang pun dah seronok nk rak...