Thursday, 29 September 2011

Kiciwa Sesangat

Time tulis ni
Feeling Shaya mcm kiciwa sgt
Album kawin Shaya yg kat melaka
Stil blum smpai kat tangan

Mcm2 kejadian yang jadi
Shaya rs Shaya dah banyak bertolak ansur
Shaya dah cuba memahami situasi pihak yang tersebut itu

Bayangkan majlis bln Feb 2011
Now dah ujung bln Sept 2011
Stil xkunjung tiba
Rs excited nak tgk gambar tu pun dah sisi je ha

Yang Shaya rs terkilan sgt
Setiap kali shaya yg nak kena tnya
Tanya bl dah siap tu smpai Shaya plak yg segan
Takut dikata org
Bayo idak le riban2
Tp duk tnya
K pun dah bising2 coz Shaya g pilih pihak tu
Time bln puasa Shaya pun tnya la
Rupanya pihak tu dah pos
Dia ckp coz Shaya xde ckp pape
Dia ingat Shaya dah dpt

Now td br sms
Pihak sah album tu hilang
Tu pun Shaya gak la yg nak kena tnya dl
Pihak tu xde inisiatif nak bagitau
album tu hilang
Than bl Shaya tnya
Bl plak Shaya nak dpt album br

Jawapan dia
Dia kena tggu pihak citylink byr gantirugi dl 
or pengantin lain kasi byr kat dia
dia xcukup nak print blk
Kos nak bt album tu blk RM300

Shaya terus mcm terkesima kejap
Dia boleh suruh Shaya tuggu lagi
Kenapa after dah tau album tu hilang
Carik la alternatif camne nak carik RM300 tu
Tuk re print blk album Shaya yg hilang

Shaya betul2 mcm
Apa ni
Amik mudah je
Shaya dah bayar baki duit dia
Ini la yang Shaya dapat

Andai pihak yang berkenaan terbaca
Maaf la yer
Ini yang Shaya rasa
Dan Andai nak kata Shaya tak faham kerja photographer ni
Buat makluman
Shaya juga pernah buat kerja ini suatu ms dahulu
Sekian

Yang kiciwa

5 comments:

atty's said...

Tak aman langsung ye wa..

lieyalatif said...

LAAAAAAAAAAA siannye kak...dah le majlis akak cantik...sygnye kalo album tu tak dpt....yela kalo ilang pun mesti ade softcoy n boleh print balik....harap2 akak dpt la album tu secepat mungkin.....

eB ezrin said...

ish maner leh wat g2.. kalo eB la.. hu3

nurbeena said...

eeeiii..tak patut la cenggitu....
macam mana pun itu hak Wawa...
Dan mereka mesti bertanggungjawab

Cho Zila said...

wa... tak tau nak komen per .. susahler kalau gitukan. isyh kadang2 payahkan ... memang rasa excited nak tengoktu macam pudar dah... tapi memang sayang sebab akak suka tengok gambar wa ms kawen..