Wednesday, 24 August 2011

Iftar Ke 23 ~Chaiyo Bistro

Petang Semalam
Shaya dan K
Berbuka Caiyo Bistro kat Sg Merab
Semua sebab mood nak msk dah tak mari
Hahahahahhaha

After 1st time cuba mkn kat sini
Time blk dr Putrajaya dl
Terus tekak ni mcm gemo je menelan 
Makanan kat situ

Lau nak ikutkan 
Semalam tu kali ke dua la kami iftar kat sini
Cuma yg ritu sampai awal sgt
Mls nak duk melanggut lama sgt
So tapau jer
Makan kat umah

Smalam kami smpai dlm pukul 6.40 rasanya
Oder menu2 yang wajib n paling peberet
Kerabu Mangga
So far Shaya rs 
Ni la kerabu mangga yang terbest kat area Bangi tu
Rasa manis, masam n lemak2 dia cukup
Kacang dia pun akk tu goreng elok jer
Idak le mcm stgh tpt
Ada yang hanget ler..
Rs mcm kacang tu tengek ler

Ikan Kembung Goreng 3 rasa
Ni pun sama gak menu wajib
Asalnya dl K yg suka
Now 2-2 dah suka


Selain tu ada gak la
Menu tukang lengkapkan menu wajib
Telur Bungkus

Kailan Ikan Masin
So far Kami memang puas hati la makan kat situ
Rasa pun sodap
Rege pun tak mahal

Tuk menu iftar kami smalam
Skali ngan 2 pinggan nasi 
Serta air nescafe o suam n air tembikai
Semua cuma RM24.00 sahaja
Lau nak msk semua tu
Silap2 kos dia pun mau lebih 

Ttetiba kecur air liur duk tenang2 kerabu mangga tu
Harap kawan-kawan lain bersabar yer
Sape duk dekat ngan area kedai ni
Petang ni leh le singgah

Buat yang tak berapa pasti kat mana tpt ni
Sila la refer simple map yg Shaya attached ni
Map ke Caiyo Bistro

3 comments:

Azueriena Norash said...

Lajuss betul mengapdet haaa..x terkejor temannn....anyway...selamat berhari raya yerkk...esok aii dah flight ke Jerteh....mmmuahhh2...

pas raya ler kiter jumper gamaknyerrr..

kedai nie nampak best jerk...

Ruziawati Yusof said...

babe, sedap nampak semua makanan tu.. kerabu dia sgt mengancam!

lieyalatif said...

gile ar kak...meleleh2 aku tgk ni kak oiii...dahle dah petang ni...mmg lapoooo