Friday, 5 August 2011

Mini Sport Day

Actually program ni gantikan Team Building
Yg spatutnya dibuat pd bln 5
Team building dibatalkan 
Sbb kureng sambutan
Shaya pun tak menjoinkan diri tuk team building tu

Ramai yg xmo join team building tu sbb tpt xbape siok katanya
Shaya plak bosan dah ngan program2 team building ni
Since sek dl asyik g program2 mcm ni jer
Pengisian dia pun 50% sama jer
Dah tu plak
Bkn dpt extra cuti bl dah penat2 tu
huhuhuhuhu

If kata family day Shaya suka la
Sbb xyah nak kerah2 otak
Buat sesi ice breaking la...Presentation la

Mini Sport Day ni buat kat Sunway Lagoon jer
Shaya xmenang pape pun
Just dpt seronok2 jer
Seronok ker??
Mihahahaha

Dpt carik mana Shaya?
Muka sebelum sesi seport day bermula

Kami diminta bkumpul seawal jam 8.30am
Kununnya sape smpai lambat markah group dia akan dipotong
Rupanya nan ado la
Beriya2 la Shaya suh K anta awal
Sbb xmo la sbb Shaya kang group dpt markah sket kan
Siap xdan nak sarapan
Mencik tau

Cam rombongan budak sek plak bl smua pakai bj kaler putih.
Shaya dpt group kaler Merah
Ni la dia ahlil group Shaya
Kami lah pemuda pemudi harapan bangsa~Patriot..hehehehe
Time Mini Sport Day tu
Shaya dah ala2 Joyah Seport ha
Peter ketua Shaya tu
Seboleh2nya shemua task dia nak suh Shaya involve
Semuanya sbb time 1st task kat Wild Wild West
Shaya dgn jayanya gunakan skill PR 
Utk memotong barisan org lain

Shaya perasan ramai dok pandang2
Than Shaya ckp kat abg pekerja Sunway tu
Xleh potong line ker...Sbb kita dlm race ni
Dia ckp kang org mrh...Tp cer tnya dorang tu
Tunjuk kat 1 couple paling depan ni

Shaya ckp kunun mcm kami ala2 dlm amazing race kau
Sambil buat muka kesian
Berjaya dan abes basah lencun kau
Mihahahaha

Pastu plak kena berlari masuk umah hantu
Kat sini yg kena masuk semua pompuan plak
Aiyooo

Shaya takut if 'antu' tu amik kesempatan jer
Sib baik rule dorang cannot touch
Kita xleh sentuh n dorang pun xkan sentuh
Task dia kira bape byk pocong yg ada

Kami kena jln cam keretapi
Shaya plak org yg last
Antu2 tu siap bisik2 n jerit2 lg kat telinga
Shaya buat derk je la
Kuatkan semangat sbb tau dorang tu org

Time masuk umah antu ni
Kena pakai spek 3D tu
so mcm agak pening la sket

Bl dah ujung jln
Ada sekor hantu dtg dr blakang
Siap ckp ada 10 ekor pocong
2 Shaya dah amik
Shaya buat derk jer

Last kami kena pulang spek 3D tu  b4 kuar
Time pulang kami duk bincang2 dlm gelap tu
Bape Pocong yg ada
Kami siap ckp
Tolong la kasi jawapan
Kami ni dlm race

Tetiba antu yg kaco Shaya tu kuar blk
Dia ckp kak kan td Shaya dah bg jawapan
10 pocong 2 shaya amik so tinggal 8 la
Bagus kan dorang
Senang keje kami
Sbb lau slh kena masuk blk

After 2 task tu
Shaya mmg dah cam penat gak la
So time dorang naik gun sling tu
Shaya ckp Shaya mmg xlarat sgt
Kang muntah ijo plak
Shaya mntak rest
Selamat akak Joyah Seport ni
Gun Sling tu dah la berputar 360
Bl turun smua ketar lutut
huhuhuhu

Shaya kiranya dpt cuba hampir 70% la permainan yg ada
Pagi tu 1st time Shaya main Go kart
Dah la 1st time
1st group plak tu
So apa lg
time amik selekoh
Shaya sudah lipat maut dan kebaboooo
Terbabas da
Mihahahahhaha
Tp siok wooo

Muka tgh seyes nak amik laps.kunun la kan
Time main go kart ni
Semua kena pakai kasut n sarung kepala cam kojer kilang tu
For safety n hygiene purpose.

Dgn gegirl dept Shaya
Time tu semua leh senyum lebar
Coz perut yg lapo dah koyang
Sbb memasing xbekpes
So lunch smua mengisi tangki ler
Tp mana yg terlebih isi
Senak perut la kena lari lepas tu



4 comments:

eB ezrin said...

suker tgk gmbr. lawa :)

lieyalatif said...

wah best....pic tgh amik lap tu cun kak wa...siyes jek hah rupenyeee ekekeekekek

KSWSK said...

@eB
bkn wa yg amik pun..hehehe

KSWSK said...

@lieya
siyes sbb xmo terbabas lg