Thursday, 7 April 2011

Make Up

Kebiasaannya orang akan panggil makeup artist dtg umah utk wat make up
Malangnya smua yang shaya nak
Fully booked on 31st Dec 2010
Orang dah booked awal2 ha..
Ada pun yang luar dr KL
Tu lau nak jugak kena tambah la bayaran accomondation dia
Rasa mcm tak berbaloi plak kan

Shaya punya style nak deal tuk amik tukang make up ni
Senang jer
Shaya tanya apa brand yg dia guna
Sebab ada brand yang shaya xserasi nak pakai

Kalau make up free tuk photoshoot
Tu mmg shaya belasah je la
Coz itu bukan kita yang bayo
Dan takan mau banyak songeh plak kan
Ni kita bayo n nak guna tuk jangka masa yg agak lama 
Pastu xde orang nak touch up bl dah sememeh kang

So setelah ala2 putus asa nak carik make up artist
Akhirnya shaya decided nak make up kat counter jer
Makanya shaya pun pilih counter ni
@ Subang Empire

Beautiful make up starts with beautiful skin~shu uemura
 Makeup Shaya ni ditaja oleh
My BFF
BFF shaya ni dl time dia bertunang mak andam dia tangkap byk job dlm ms sehari
So pas make up kan BFF shaya ni
Mak andam trus je blah g tmpat lain
Plak tu dia make up mcm ala kadar jer
Sian BFF shaya ni
Menangis2 dia
Shaya la kena rescue dia ngan touch up apa yg perlu


Actually BFF shaya ada kasi some allocation tuk make up Shaya
Oleh kerana caj yang dikenakan oleh Shu Eumura ni spesel sgt
Makanya ada lebih la kan
Jadi lebihan itu dibawa ke bayaran make up tuk majlis resepsi plak
Apa pun tq so much my dear friend
Part yang selalu shaya titik beratkan ~MATA




Shaya sangat puas hati dgn make up shaya pada haritu
Simple n mampu bertahan tanpa perlu di touch up hingga lewat petang
Before beautician tu buh pape kaler dia akan tanya shaya dl
ar u ok with this color?
ar u ok if i do like this?
Tak ada la kes yang make up artis tu syok sendiri jer
Hasilnya tak seperti yang kita nak
Sedih wooo kalau terjadi mcm itu
Haritu Shaya hanya dicaj sebanyak RM100 sahaja
Jauh lebih murah dr caj yang dikenakan oleh make up artist indie
After this lau ada event n tak dan nak makeup sendiri
Shaya pasti akan dtg kesini
Kawan-kawan lain pun bleh jugak










10 comments:

SyidaGorjes said...

ko beli eyeliner dia yg otomatik tu tak?best giler!

atty's said...

lama dah muka ni tak kena make up..hihihihi..

☆ lieya latif ☆ said...

cantik kak wa...naik serinye.... produk ni mmg bagus kan.....

Daddy Ziyyad said...

That's your make up for tunang?

RM100? murah.

KSWSK said...

@syida
blum lg...

KSWSK said...

@atty's
apa lg kak..moh le kita kesana

KSWSK said...

@lieya
a'ah dik

KSWSK said...

@Daddy ziyyad
ni tuk majlis nikah..majlis btunang wa makeup sendiri jer

Azueriena Norash said...

nampak cantik walaupun simple...sesuaii sgt dengan majlis...hari tu kann....aii likee....u look so beautiful n charming dearr....

ieda said...

hai dear wa .. winduu kat wawa ..

seyes make up on ur weeding memang cantik dik .. akak sgt2 yakin wawa akan cari org yg really perfect .. suke sgt tgk .. :)