Wednesday, 6 April 2011

Promotion vs Vandalisme

Sejak kebelakangan ni
Lambang ni banyak menimbulkan kontroversi
Ada yg kata tu lambang alien nak serang bumi la
(yang adooo tau)
Macam-macam spekulasi psl lambang ni

Lambang ni gak ada dijadikan iklan tv
iklan yang menimbulkan tanda tanya
Shaya baca somewhere
Lambang ni merujuk kepada 1 promo
Promo berkenaan apa
Masih dirahsiakan

Shaya takde pape masalah pun pasal promo tu
Cuma yang shaya terfikir ni
Besar betul "lesen" dorang ni yer
Buat promo dah serupa buat vandalisme plak
Abes smua tempat dorang buh lambang ni

Gambar-gambar ni bukti nya
Lokasi di sekitar Desa Sri Hartamas
Dah serupa mcm iklan "along" plak
Ada dimerata-rata

Tiang lampu

Pagar Jalan

Tanda arah
Note: Sila jangan saman shaya yer tuan punya iklan. Shaya cuma menzahirkan apa yang shaya rasa


9 comments:

saya_arief said...

wah2..
abes tempat ade simbol nie.
:D

zahira said...

mak aii...selamba2 jer diorang menconteng dekat tempat hak milik kerajaan yea...kerajaan tak mau saman ke?

cikbedahlaser said...

ade baca kt beautiful nara aritu.. ade komen sorg pembaca ni die kata.. promo utk movie terbaru... tajuk die infection.. adaptasi dr filem jepun.. promo dr celcom..

org tu ckp ar.. x taw ar btol ke x... die kata die dpt sms dr celcom

☆ lieya latif ☆ said...

ye la kak wa....pasan gak pasal isu nie....mcm2 kan......selambe jek kat mane2 tepek simbol nie......boleh plak kan

KSWSK said...

@saya_arief
mmg abes merata pun dorang buh

KSWSK said...

@zahira
kan..rete kerajaan pun dorang bedal..

KSWSK said...

@cikbedahlaser
kak wa ada bc gak..cuma skang ni pesal plak nak wat promo mcm nak wat iklan loan along jer..suka2 je tampal kat mana2 dorang suka

KSWSK said...

@lieya
nak kena bako gamaknya dorang nih..hahahahaha

Ms and Mr Red Ribbon said...

saya pon pernah tulis pasal vandalism diorang buat nie...
entah ada lesen ke tak...
ada kot... tapi ada pon cam wat semak kan? malu la kalau tourist bergambar kat background tue berselerak lambang nie...